Succesvolle Skills Day Avior

08-09-2020

Sportcomplex De Scheg was zondagochtend 6 september gevuld met fanatieke volleybalspelers van vereniging Avior. De jeugdleden van de club deden mee aan de eerste Avior Skills Day. Een dag bedoeld om zoveel mogelijk fysieke en sporttechnische informatie van de leden te verzamelen.

“We willen als vereniging graag weten waar de talenten van onze jeugd liggen”, vertelt Ruud Manenschijn, één van de initiatiefnemers van de Skills Day. “Maar we willen vooral dat iedereen op zijn of haar eigen niveau het beste uit zichzelf haalt. Niks is goed of fout tijdens deze dag.”

De jongens en meisjes van 12 t/m17 jaar doorliepen verschillende testen en opdrachten. Van werpsnelheid tot servetechniek en van aanvalshoogte tot verdedigingsspel. De verkregen data is niet leidend, maar juist ondersteunend voor de doorontwikkeling en teamindeling binnen de vereniging. “Hoe meer data, hoe beter de keuzes voor een optimaal pad om het beste uit een speler te halen. Het is de wens dat we zo’n dag tweejaarlijks organiseren, zodat we de progressie van de leden goed kunnen volgen”, vertelt Roy Meyer van de werkgroep talentontwikkeling Avior.

Na negen intensieve testen waren de jeugdleden nog steeds niet moe. Met volle overgave sloten ze de ochtend af met onderlinge wedstrijden. Met een kritisch oog keken de coaches toe. “We kijken niet alleen naar wie goed kan spelen, maar ook wie kan samenwerken en teamgenoten kan enthousiasmeren”, aldus Meyer. “We kunnen nu nog niet exact zeggen of er veel talent is komen bovendrijven. We moeten eerst alle verzamelde data bestuderen en pas dan kunnen we een duidelijke conclusie trekken.”

Benieuwd of jij de juiste Skills hebt? Geef je dan op voor onze trainingen door een bericht te sturen naar jeugd@vv-avior.nl