Informatie over corona vanuit het bestuur

28-09-2020

Beste allemaal,

De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jong van vanavond maakt duidelijk dat we allemaal nu in actie moeten komen om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Dit betekent NIET dat we moeten stoppen met volleyballen. Sterker nog, ik denk dat we juist moeten zorgen dat dit mogelijk blijft!

Volleyballen mag, maar binnen de beperkingen die er zijn. Voor de komende drie weken betekent dit o.a.:

• We laten geen publiek toe bij wedstrijden en bij trainingen. Dat betekent dat teams die klaar zijn met volleyballen, de hal verlaten. Dit geldt ook voor chauffeurs van bezoekende teams.
  • We sluiten de sportkantine. In eerste instantie 3 weken, maar langer als dit nodig is.

Vandaag zijn er bij dames 1 twee coronatests positief bevonden. Dit betekent dat deze personen Covid19 hebben. Dames 1 heeft afgelopen week de wedstrijd niet gespeeld ivm de coronatesten die werden ondergaan. Ook zijn de betreffende personen, volgens afspraak, niet wezen trainen afgelopen week en hebben ze geen fysiek contact gehad met hun team.
Zij hebben goed meegewerkt aan het bron- en contactonderzoek van GGD IJsselland. Hierin is ook het team als sociale kring meegenomen. De GGD heeft geadviseerd dat het team zelf NIET in quarantaine hoeft. Dit betekent dat zij kunnen trainen. De teamgenoten moeten wel extra goed letten op eventuele klachten. En zich uiteraard houden aan de regels die gelden voor iedereen.

Dus voor iedereen geldt: wees alert op hoe je zelf omgaat met het yellen, zingen en het houden van de 1,5 meter tijdens de trainingen en wedstrijden. Houd je aan deze regels en spreek elkaar hier op aan. Het beperken van de verspreiding van het corona-virus is van ons allemaal, en niet alleen van het bestuur. Laten we er dus samen voor zorgen dat we kunnen blijven volleyballen.

Wat de maatregelen verder betekenen voor ons als vereniging, daar gaan we morgen verder over spreken.  Jullie horen daar snel meer over. Houd dus de website in de gaten.

Namens het bestuur,

Jeanette Lezwijn