AVG update 1 : nieuwe privacy wetgeving heeft óók gevolgen voor Avior

17-02-2018

Terwijl onze jeugd-toppers strijden op het NOJK, spit een deel van het bestuur het ‘stappenplan AVG voor sportclubs’ door. “Het wát?!” vraag je je misschien af… Een stappenplan om er achter te komen wat de nieuwe privacy wetgeving voor ons als vereniging betekent. Want per 25 mei is die nieuwe wetgeving van kracht (lees meer hier!).

Wat dit op korte termijn betekent? We moeten aan de slag met een privacy policy, onze inschrijffomulieren gaan op de schop, met samenwerkingspartijen zoals de NeVoBo en sportlink moeten afspraken gemaakt worden, we hebben een privacy officer nodig én alles mag nog wat strakker geregistreerd worden. En dat is pas het begin!

Met betrokkenen worden in ieder geval de eerste stappen gezet. Via website berichten zullen we ook onze leden zo goed mogelijk informeren. En op de ALV in juni zullen we tevens een toelichting geven. Heb je in de tussentijd vragen? Of kan je ons hierbij ondersteunen vanuit kennis en ervaring? Neem vooral contact op met het bestuur!