Home » Nieuws
Adri de Wilde overleden

Adri de Wilde overleden

22-07-2016

Onbegrijpelijk.

Adri de Wilde is op donderdag 21 juli j.l. totaal onverwacht op 64 jarige leeftijd overleden.
Er is een abrupt einde gekomen aan het leven van een pur sang volleyballiefhebber.

In de jaren ’80 was Adri speler/trainer bij Heren 1 en promoveerde een tweetal keren via
P/D wedstrijden van de derde divisie naar de eerste divisie.
Hij speelde o.a. samen met Hans Spanjers, Bert Timmerman en Frank van Putten.

Adri fungeerde binnen de Deventer volleybalwereld als klankbord voor veel mensen binnen Isala en DeVolCo’88, bekleedde de rol als adviseur bij het aantrekken van trainers en opzetten van beleidsplannen en was afgelopen seizoen nog trainer/coach van DeVolCo’88 Dames 1, uitkomend in de 2e divisie.

Daarnaast was Adri docent bij de NeVoBo en trainer/assistent trainer bij de nationale volleybalploeg en veel eredivisieteams.

John Volkers schrijft in de Volkskrant van 13 februari 1999 over Adri de Wilde met als titel:
 

“Een liefhebber van drama in de sport”

De Schreeuw van Adri de Wilde zal voortaan ontbreken bij de verrichtingen van de nationale volleybalploeg. De assistent van bondscoach Gerbrands, in het dagelijks leven gymleraar, kan zich in olympisch jaar 2000 niet vrijmaken voor zijn zomerse werk en stopt bij de nationale ploeg.

Adri gaf verder in dit artikel aan dat hij het trainerschap nooit met een bepaalde ambitie gedaan heeft; het ging hem vooral om het plezier….hij was de echte liefhebber.
 

De schreeuw van Adri de Wilde zal dus voortaan ook in de Deventer sporthallen ontbreken; een liefhebber is helaas veel te vroeg overleden.

Het bestuur van Avior wenst zijn vrouw en tevens Avior-lid Gea, de kinderen en vrienden veel sterkte.© Volleybalvereniging Avior