Home » Nieuws
Adri de Wilde..Trainer D1

Adri de Wilde..Trainer D1

28-10-2015

 

Adri de Wilde, Of: “En hoe staat het nu met: Dames 1” 

Ons eerste Damesteam speelt nu alweer een aantal jaren in de Tweede Divisie en dat is best een goede prestatie! Het was niet altijd even eenvoudig om te handhaven, maar voorlopig lukt het en ook dit seizoen is al een bemoedigend aantal punten bij elkaar geslagen. 

Sinds dit jaar staat Dames 1 onder de bezielende leiding van Adri de Wilde. Adri zal bij velen een bekende naam en een bekend gezicht zijn, maar er is vast ook een hele generatie die hem nog niet kent ondanks zijn grote staat van dienst! 

Adri is afkomstig uit Deventer en al ruim 40 jaar volleybalcoach. In die jaren heeft hij een mooi CV opgebouwd, waaronder assistent bij de nationale herenvolleybalploeg (met Toon Gerbrands) in de jaren ’90 en hoofdcoach bij meerdere eredivisieteams, waaronder Dynamo (Apeldoorn) en Landstede Volleybal (Zwolle). 

Omdat Adri werkt vanuit het principe “ doe maar gewoon ...” lijkt hij een goede match voor ons eerste damesteam. De combinatie van jong en ietsje minder jong in dit team zal veel hebben aan de continuiteit en rust die Adri kan toevoegen in het spel en de mentaliteit bij onze speelsters. 

DeVolCo’88 is dan ook heel blij dat Adri dit seizoen het team wil trainen en coachen! Onder zijn leiding en de ondersteuning daarin van Dorien Rademakers (assistent-trainer) en Andre en Marjan Jongejan (respectievelijk verzorger en teammanager), is een goede basis gelegd voor een successvol seizoen! 

Maar uiteindelijk moeten de punten natuurlijk in het veld worden gemaakt door de speelsters zelf. Maar de goede omstandigheden zijn alvast aanwezig om er een mooi seizoen van te maken. 

Veel succes! © Volleybalvereniging Avior