Bestuurswisseling Avior

03-05-2020

Tijdens de ALV in 2019 heeft voorzitter John Dommerholt aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen de voorzittershamer neerlegt. Het afgelopen jaar hebben ook Hans Spanjers, voorzitter senioren TC en Roy Wichink Kruit, jeugdvoorzitter de keuze gemaakt om hun werkzaamheden neer te leggen.

Als bestuur zijn we erg blij dat voor alle vacatures ondertussen kandidaten zijn gevonden. Jeanette Lezwijn heeft zich kandidaat gesteld als voorzitter. Jeanette volleybalt nu zo'n 15 jaar als spelverdeler in Deventer, eerst bij DeVolCo'88 en nu bij Avior. Afgelopen jaren is ze actief geweest in de kledingcommissie en wellicht hebben jullie haar al gezien of ontmoet bij het ophalen of inleveren van de teamtassen.

Rens Jansen heeft de afgelopen jaren als lid van de Technische Commissie, het Bedrijvenvolleybaltoernooi en veel andere activiteiten al een grote bijdrage geleverd. Rens is kandidaat voor de bestuursfunctie PR & Communicatie. Ooit begonnen met het spelletje in Enschede is hij na 4 jaar volleybal bij Spirit Actief verhuisd naar Deventer en in 1991 bij Devolco'88 gaan volleyballen. Sindsdien heeft hij bij diverse teams gespeeld en de laatste vier jaar deed hij dit als speler/coach/bankverwarmer in Avior Heren 2. Maar dit seizoen was ook zijn laatste als competitie spelend lid. De corona crisis gaf aan het seizoen wel ineens een heel abrupt einde, maar vanaf volgend seizoen gaat hij alleen nog mee-trainen en supporten. Tijd genoeg dus om met de communicatie, PR en sponsoring flink aan de slag te gaan.

Olaf van Egmond heeft zich kandidaat gesteld als jeugdvoorzitter. Olaf heeft vanaf zijn jeugd gevolleybald bij DSC Diepenveen, Keizersprong en een 'blauwe' maandag bij Devolco'88 en stond bekend vanwege zijn kwaliteit om net uit te slaan. In parallel aan het zelf spelen, is hij druk geweest met activiteiten, commissies en het trainen en coachen van diverse teams. Vanwege een knieblessure heeft hij zelf het volleybal al een aantal jaren geleden moeten opgeven maar is nu aan de zijlijn te vinden als coach of als toeschouwer.

Ronald Teunis heeft zich kandidaat gesteld als voorzitter Senioren Technische Commissie. Ronald zijn 'roots' liggen in de Groninger klei waar hij in de jeugd volleybalde bij Flash Veendam. Na zijn verhuizing begin jaren '90 naar Deventer heeft hij het volleyballen voortgezet bij achtereenvolgens Sportclub Deventer, Voorwaarts Twello en SVS om er in 2010 een punt achter te zetten. Na een 'pauze' van 8 jaar maakte Ronald via zijn dochter kennis met Avior; de 'dagelijkse' gang naar de sporthal was weer een feit en maakte dat hij zelf de schoenen (en overige hulpmiddelen) weer aantrok. Vanwege hevige fysieke protesten is hij nu voor de 2e keer met pensioen  (nu definitief?) en zal hij, zodra het weer kan en mag, als supporter van de club in de sporthal(len) te vinden zijn.

De kandidaten zullen tijdens de Algemene Ledenvergadering van 30 juni a.s. worden voorgedragen. Vooruitlopend op de voordracht en instemming van de leden hebben we, vanwege de continuïteit, als bestuur besloten de kandidaat bestuursleden reeds mee te nemen in de processen van de vereniging en in te werken.

We zijn erg blij met de versterking en continuïteit in het bestuur. De vertrekkende bestuursleden hebben alle drie aangegeven beschikbaar te blijven voor lopende zaken en zorg te dragen voor een goede overdracht. Voor vragen of opmerkingen kun je een e-mail sturen naar Anne-Marie Holleman, secretaris via secretaris@vv-avior.nl

John Dommerholt

Namens het Algemeen Bestuur van Volleybalvereniging Avior.