Buitenlandse transfer voor Chris Ogink

31-05-2017

Zojuist heeft VDK Gent uit België de transfer van Chris Ogink naar de Belgische club bekend gemaakt.

Chris Ogink is één van toptalenten, die voortgekomen is uit de jeugdopleiding van DeVolCo’88; hij verlaat Valley Prins uit Ede, om een stapje hogerop te zetten in de sterke Belgische competitie.

Afgelopen seizoen speelde Chris, samen met broer Peter op het allerhoogste niveau in de Nederlandse competitie bij Valley Prins. Bij deze club werd Chris twee seizoenen op rij de beste middenblokkeerder in de reguliere Nederlandse competitie. Met zijn 202 cm kon hij respectievelijk 64 en 56 winnende bloks plaatsen in de reguliere competitie, tel daarbij nog 32 en 23 winnende services en je weet dat het toenmalige jeugdlid van DeVolCo’88 nu een stevige jongen geworden is.

In Nederland behoorde Chris tot het toenmalige talententeam dat onder leiding van Ron Zwerver werd klaargestoomd voor de top.

De Belgische competitie wordt hoger aangeschreven dan de Nederlandse. De Belgische topclubs zijn ook topclubs in Europa.
Gent is een middenmoter in de Belgische competitie. VDK Gent wordt gezien als een goede opleidingsclub, waarbij spelers zich in de kijker kunnen spelen bij de topclubs. Wouter ter Maat is een mooi voorbeeld hiervan.

Chris Ogink is de eerste speler uit de jeugdopleiding van onze club die naar het buitenland gaat.

Wij wensen Chris heel veel succes met deze nieuwe uitdaging en gaan hem uiteraard
met veel interesse volgen.

Bij mijn weten is dit de eerste speler uit de jeugdopleiding van onze club die naar het buitenland gaat.

P.S…..Peter Ogink ( de broer van Chris) heeft weer bijgetekend bij Vallei Volleybal Prins

Bestuur Avior