CMV-JD door naar finale NOJK

19-02-2017

Daar zijn ze weer de OpenClub kriebels!

Niet slapen, 10 keer checken of de pasjes in de tas zitten, lucky clothes aan, ritueeltje volgen, zenuwpen mee... check-check dubbelcheck!

Jongens D is klaar om naar de halve finale te gaan van de Nederlandse Open Club Kampioenschappen (NOJK).

Het mooiste toernooi wat er is, je kunt je meten met de andere clubs in Nederland, maar vooral een leerzame dag voor alle teams.
Tijdens NOJK speel je in je eigen leeftijdscategorie. Dus speel je in de C en heb je nog een CMV-leeftijd dan mag je mee met de CMV.

Wij hadden geen voorronde, omdat er te weinig teams waren opgegeven bij de jongens. Dus stonden we al in de halve finale. In alle categorieën
had Avior teams opgegeven. 7 teams hebben het gered om naar de halve finale dag af te reizen. Dat is een hele mooie prestatie!

Jongens D begon met 6 jongens op papier, helaas konden er 2 niet mee i.v.m. andere verplichtingen. Maar met 4 naar het toernooi is wel wat weinig,
dus hebben we een meisje gevraagd. Elin heeft samen met de jongens keihard getraind en zich voorbereid voor deze dag. Tot ze door haar
enkel ging en hoorde dat ze zeker 6-8 weken niet mocht volleyballen.
We hadden nog 1,5 week de tijd om iemand te vinden die mee kon. Uit niveau 5 hebben we Gijs gevraagd, heel enthousiast zei hij "ja"!

18 februari 2017
Ons doel deze dag was om de tegenstanders het heel moeilijk te maken om de volgende ronde te halen!

Alterno - Avior
Een leger van groen stond in te lopen aan de andere kant van het net. Tijdens het inslaan zag je al het krachtsverschil. Zij sloegen bijna
alle ballen binnen de 3! Onze doelstellingen 10 punten per set pakken. Stijf van de zenuwen, maar maar met de wil om het Alterno moeilijk te
maken stonden de jongens te verdedigen als leeuwen. De bal mocht niet in ons veld op de grond! Doelstelling gehaald: 25-10 en 25-14

2e wedstrijd was tegen Emmen'95
Daar hadden we in een voorbereidingstoernooi van gewonnen. En dat zat bij de jongens ook in de koppies. Eerste set ging goed, maar de 2e set.. OEPS 12-2 stonden we achter!
Time-out: focus, de tegenstander gek maken! Geweldig hoe ze het veld weer instapten. Kort balletje hier, lange bal in het hoekje, blokken, aanvallen. Maar net iets te kort om te winnen 27-25 verloren.

Tussendoor lekker naar buiten, wandelingetje maken en de wedstrijden doorspreken.

De 3e wedstrijd was een gekke wedstrijd
VVH een stugge tegenstander die ook niet opgaf. We moesten deze met 2-0 winnen (dachten we) om naar de kruis te mogen. Eerste set winnen we net, de 2e set superspannend. Het ging de hele
tijd gelijk op. Net op het laatst verloren we. Jammer geen kruis, we konden naar huis. Ze stonden al bijna onder de douche tot we hoorden dat we op 2 punten toch naar de kruisfinale mochten!

En natuurlijk was daar onze grote concurrent: de gele. . Dynamo Apeldoorn
Tijdens de voorbespreking zeiden de jongens tegen elkaar: je moet erin geloven, wij kunnen dit! Zo gaaf om te horen, hoe ze elkaar op zo'n jonge leeftijd oppeppen. Waar we in de vorige wedstrijden soms nog wat slordig waren. Was het tijdens deze wedstrijd alleen maar netjes spelen. Ze keken goed, tactisch spelend, vol geloof dat ze het gingen halen.
BAM 2-0 gewonnen!

Gekke jongens zijn het. We gingen naar dit toernooi om de tegenstander het heel moeilijk te maken en veel te leren van deze dag. En nu mogen we naar de finale dag!
Wij horen tot de beste 8 van Nederland in de categorie CMV-JD!

Ongelooflijk, 10 jaar geleden stond ik daar ook als coach met jongens D, toen werden we Nederlands kampioen... zou het dit jaar weer lukken?

Beste 8 van Nederland dat gaat niemand ons meer afpakken! Ouders, publiek, NOJK-commissie, iedereen bedankt voor het supporten.
We nodigen jullie en de rest van Avior uit om mee te gaan op 18 maart naar de finale dag. Waar we moeten is nog niet bekend, we laten dit zo snel mogelijk weten!

Tot dan!
Een trotse coach