Home » Nieuws
Het Open Club glas zat half vol voor MA

Het Open Club glas zat half vol voor MA

02-01-2016

Verslag Meiden A Open Club – 2 januari 2016, Ootmarsum

Het Open Club glas zat half vol

Oliebollen, appelflappen, andere hapjes én de nodige sapjes en drankjes nog vers in het geheugen. Het is 2 januari kwart over acht als de dames, enkele ouders en de coaches verzamelen bij de Scheg. Op naar Ootmarsum. Vier wedstrijden vol aan de bak. Ga d’r maar aan staan…

En dat was precies wat de meiden deden. Wat een knaller die eerste pot! Zoveel enthousiasme, inzet en teamspirit. Daar waar in de voorbereiding de energie en het vertrouwen soms wat afwezig leek, kwamen die er nu volop eruit. Servicefouten kwamen bijvoorbeeld niet in ons woordenboek voor. En ook toen het in de tweede set even minder ging, vochten de dames zich terug in de wedstrijd. Havoc Haaksbergen kwam niet verder dan 17 respectievelijk 23 punten. Wat je noemt een lekkere start.

Het vertrouwen van deze wedstrijd kwam ook in wedstrijd twee terug. WIVOC kon geen partij bieden aan de volleyballende kwaliteiten en het teamgevoel van de ‘blauwe’ dames. Ze kregen geen kans hun spel op de rit te krijgen. 25-18 en 25-13 zegt wel genoeg.

Direct achter deze pot aan volgde een derde. En daar bleek de koek een beetje op. Geen wedstrijd om over naar huis te schrijven, dus dat doen we dan ook niet. Alle credits voor (het supersnelle spelletje van) de meiden van Dynamo Tubbergen.

In de laatste pot tegen Tornado Geesteren was de wil er om weer orde op zaken te stellen. Maar ook deze tegenstander was erg sterk, mede door haar sterke tweede divisie speelsters. Tegelijk begon de dag ook wat lang te duren. Hoe we het ook probeerden in set één, het eigen spel kwam niet van de grond. In set twee was de start ook nog niet scherp. En net toen ook die set vergeven leek, kropen we punt voor punt dichterbij. En met een berg enthousiasme, een mooie serveerserie, wat gelukjes en een ons goedgezinde scheids, konden we de set zowaar bijna binnen halen. Bijna, want bij 23 stopte onze teller helaas.

Door die laatste spannende punten, zat het met het afsluitende gevoel best goed. We mogen trots zijn en zijn trots op het resultaat dat we als team hebben neergezet. We hebben het maximale uit de dag gehaald. Net niet genoeg om dit team op 13 februari opnieuw te zien knallen, maar dat geldt gelukkig wel voor MB. Gefeliciteerd en succes alvast! Wie weet zien we daar nog één van onze toppers terug.

Bo, Cill, Desree, Ella, Eline, Isa, Kim, Nanda, Nienke en Puck: applaus voor jullie zelf! Het was een mooie dag. En ook Rosanne - helaas geblesseerd - bedankt voor je aandeel! Beste ouders en andere bekenden die hebben gereden, aangemoedigd, gesponsord of op andere wijze hebben bijgedragen: veel dank!

Roel en Kristin

 © Volleybalvereniging Avior