Home » Nieuws
Jaap Dost overleden

Jaap Dost overleden

16-03-2017

Jaap Dost ( ook wel Pa Dost ) is op woensdag 15 maart 2017 overleden.
Bedroefd, maar met goede herinneringen aan al datgene wat Jaap voor SVS , de volleybalwereld in zijn algemeenheid en voor diverse andere verenigingen uit Deventer betekende nemen wij afscheid van Jaap.

SVS  benoemde Jaap Dost, door zijn verdiensten voor de volleybalsport bij SVS , tot erelid van de vereniging. Dit is natuurlijk automatisch overgenomen door de fusievereniging Avior.

Op woensdag 12 september 2007 is Jaap Dost ( op 80-jarige leeftijd ) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De Koninklijke onderscheiding werd hem opgespeld door burgemeester Heidema; dit gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw Ank, die toen ook in het zonnetje gezet werd.

Deze Koninklijke onderscheiding had Jaap ( Pa ) Dost te danken aan zijn grote en belangeloze inzet voor SVS Volleybal uit Schalkhaar.
Vanaf begin jaren ’70 is Jaap betrokken geweest bij SVS Volleybal. Als trainer leverde hij jaarlijks kampioenen af, met als hoogtepunt het seizoen 1977-1978, waarin 10 teams kampioen werden.
Onder zijn leiding kwamen de dames van SVS in de derde divisie.
In 2007 leverde Jaap Dost nog steeds kampioenen af als trainer van de drie dames-recreantenteams van SVS Volleybal.
Daarnaast is hij niet alleen voorzitter van SVS Volleybal geweest, maar ook initiator en organisator van vele succesvolle activiteiten van en voor de vereniging.

Het bestuur van Avior wenst zijn vrouw Ank, de kinderen, kleinkinderen en vele vrienden veel sterkte.

Bestuur Avior.

 © Volleybalvereniging Avior