Home » Nieuws
Jeugdopleiding DeVolCo'88

Jeugdopleiding DeVolCo'88

28-10-2015

Jeugdopleiding DeVolCo’88 draait mee in extra trainingen 

Al jaren lang staat de opleiding van de Jeugd bij DeVolCo’88 goed aangeschreven. Door de grootte van de vereniging is het voor ons natuurlijk ook eenvoudiger om iedereen op zijn eigen niveau te laten volleyballen .... Maar toch: zonder de goede trainers die iedere week weer klaar staan voor 1 of meerdere trainingen van het team waar die trainer voor opgesteld staat, wordt er geen vooruitgang geboekt. 

Ook vanuit de NeVoBo wordt regionaal en landelijk extra aandacht besteed aan speelsters en spelers die vanwege hun talent misschien kunnen uitgroeien tot een meer dan gemiddelde volleyballer(-ster). 

Op Landelijk niveau zijn er de RTC trainingen. Als je mee wilt doen aan de RTC training, moet je geselecteerd worden tijdens een selectietraining. Vervolgens train je dan wekelijks 1 of 2 keer mee. Deze trainingen van 2.5-3 uur vinden plaats op verschillende plekken door het land. Voor het komende jaar hebben zich voor deze trainingen 4 volleybalster en 6 volleyballers weten te plaatsen: 

Bij de meisjes zijn dat: Lisan van de Vosse, Nicole van de Vosse, Joyce Grooters en Anneloes Fransen. 

En bij de jongens: Daan Westerink, Daan Holleman, Jarno Wilken, Michel Beunk, Jielis Kroes, Joris Metz en Casper Zoetbrood. 

En dan is er nog de regio-training. In onze eigen hal De Scheg, kun je (bijna) iedere zondag de verschillende leeftijdsgroepen weer in actie zien in een training die qua zwaarte en duur weinig onder doet voor de RTC trainingen. Ook hiervoor moet weer selectie worden gedaan en vanuit DeVolCo’88 zijn de volgende jongens en meisjes hierin geslaagd: 

Meisjes C: Bente Starink, Alicia Bak, Lauren Sprakel, Anneloes Fransen, Marleen Schut, Maud de Vries, Myrthe Brands, Lisan van de Vosse en Sytske Bakker. 
Meisjes B: Carlijn Mentink, Femke Staring, Veerle Kroes en Kim Hillen 

Jongens C: Jielis Kroes, Kasper Hoogkamer en Nikos Franzel 
Jongens B: Ids Bakker 

Maar je kunt natuurlijk niet snel “te veel trainen”, dus het trainingsaanbod is de laatste jaren nog vergroot toen John Ogink (bij iedereen wel bekend) een aantal jaar geleden de Deventer VolleybalAcademie is gestart. Bij de DVA kun je meedoen aan trainingen die plaats vinden op de ochtend, voordat de school begint. Vanaf vrijdag 18 september j.l. zijn deze wekelijkse trainingen ook weer begonnen 

Hieraan doen mee: Jarno Wilken, Myrthe Brands, Marleen Schut, Laura de Jonge, Sahra Mohamud, Isabelle Bik, Ramon Darwinkel, Fleur Krommenhoek, Dagmar Derickx, Esmee Palyama, Niobe Drenth en Jort van der Laan 

Alles bij elkaar een indrukwekkende lijst van spelers en speelsters die in de toekomst mogelijk uitgroeien tot het niveau van degenen die eerder hun opleiding bij DeVolCo’88 hebben gehad en nu bijvoorbeeld op eredivisie-niveau spelen in de dames- en de herencompetitie. © Volleybalvereniging Avior