Tenue DeVolCo'88

11-01-2016

Tenue Devolco'88

Alweer (bijna) 3 seizoenen spelen alle teams van Devolco '88 in uniforme kleding. Hierdoor geeft de vereniging een mooie uitstraling richting de tegenstanders, maar zijn we ook duidelijk herkenbaar voor onze bezoekers, supporters en natuurlijk onze fans !

Voor de kledingcommissie (KC) zijn de afgelopen 3 seizoenen drukke tijden geweest (en dat is het nog steeds ...). Als KC zijn we ten alle tijden bezig, om elk lid in zijn of haar maat tenue te steken. En dit vergt nogal wat gepuzzel en geschuif.

Vanaf de start van het kledingleaseplan doen we zaken met Telstar. Hier heeft in de bedrijfsleiding elk seizoen een wisseling plaatsgevonden. Waardoor wij als KC, elke keer de afspraken konden herhalen en druk moesten zetten, om de bestelde kleding weer z.s.m. te leveren.
Ook de drukker, waarmee Telstar samenwerkte, ging over de kop ... Zodoende leverde dit ook weer vertraging op.
Maar gelukkig, door adequaat contact te houden, werd de "schade" beperkt en konden alle (gem. 60) tassen per seizoen en alle (gem. 20) mini-tassen (voor elke 2de helft van het seizoen) weer tijdig uitgereikt worden.

Echter in dit seizoen had Devolco '88 (en ook andere verenigingen) te maken met het faillissement, tijdelijke doorstart, faillissement en uiteindelijk toch weer een doorstart van Telstar. Echter de afdeling Teamwear werd niet gecontinueerd. Dit betekende voor Devolco '88 dat het contract ontbonden werd en de KC dus in problemen kwam met de reeds bestelde kleding en toekomstige bijbestellingen.
Ook bleek Jako de Champion kledinglijn niet meer voort te zetten en hadden ze de kledinglijn in de "uitverkoop". Echter bleek deze kledinglijn zo hard leeg te lopen, dat Devolco '88 door alle omstandigheden naast het net viste om nog tijdig de bestelde kleding te kunnen ontvangen. De bestelling van september hebben we deels de week voor Kerst mogen ontvangen, om maar een voorbeeld te noemen.

Hierdoor hebben we een aantal teams, maar ook individuele spelers/speelsters, (tijdelijk) moeten teleurstellen en is dus zowel ons als ook jullie geduld/begrip danig op de proef gesteld.

Om toch elk lid in een tenue te laten spelen, heeft de KC een passend ander shirt uitgekozen. Dit betreft de Performance-lijn van Jako. Deze shirts zullen in eerste instantie alleen bij de mini's ingezet worden. Hierdoor kan het dus voorkomen dat een enkeling of een (deel van een) team uit deze afwijkende shirts bestaat.
Nu, met een mogelijke fusie voor deur, staat voor de (nieuwe) KC weer een mooie uitdaging te verwachten. Naast dat er een andere leverancier gevonden moet worden, zal er ook gekeken moeten worden naar een ander tenue. Dit is ook het geval indien de fusie onverhoopt toch niet door gaat, waar wij overigens niet vanuit gaan.

Verder zoek de KC nog een aantal (nieuwe) vrijwilligers. Dit kan een kaderfunctie (zeer geschikt voor puzzelfanaten ...) zijn binnen de commissie, maar je bent ook van harte welkom om alleen maar te helpen met het controleren en opnieuw samenstellen van de tassen aan het begin en einde van het seizoen en rond de jaarwisseling i.v.m. de nieuwe competitie van de mini's. Lijkt het je wat, meld je dan per mail aan bij kledingcommissie@devolco88.nl.

Kledingcommissie DeVolCo'88