Home » Nieuws
Jongens B RTC Almelo wederom kampioen!

Jongens B RTC Almelo wederom kampioen!

14-04-2017

Afgelopen zondag hebben de Nederlandse Kampioenschappen van de RTC's (Regionale Talenten Centra) plaatsgevonden in Nijmegen.

Avior was goed vertegenwoordigd bij Jongens B (tot en met 2001): Daan Westerink (libero) en Daan Holleman (spelverdeler) speelden in de basis en er waren goede invalbeurten van Casper Zoetbrood, Jarno Wilken en Jielis Kroes (oud-Avior).
Na spannende poulewedstrijden tegen de RTC's van Nijmegen, Sittard en Weert, moesten de jongens het in de kruisfinale opnemen tegen de finalist van vorige jaar RTC Rotterdam. Deze wedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen. In de finale was RTC Zwolle de tegenstander. De eerste set werd met 27-25 gewonnen, de tweede set werd verloren met 20-25 zodat er een beslissende 3e set nodig was. In de 3e set werd al snel een grote voorsprong genomen (8-1) maar deze voorsprong werd ook even snel weer weggegeven! Na een zeer spannende 3e set wisten de jongens deze te winnen met 15-13!

En zoals de trotse trainer/coach Marc Donker al zei: Nederlands Kampioen worden is knap, maar het gewoon blijven is episch!!!!

De trommel van Heren 1 was mee en heeft zeer goed dienst gedaan!

Proficiat jongens!



© Volleybalvereniging Avior