Home » Nieuws
Marco Boelens benoemd als Hoofd Opleidingen

Marco Boelens benoemd als Hoofd Opleidingen

24-11-2015

Per 1 september 2015 is Marco Boelens officieel begonnen als Hoofdtrainer Opleidingen jongens/meisjes (HTO).
Marco coördineert en stuurt het trainingsprogramma en de trainers van de opleidingsteams van de jeugd aan. Ook zorgt Marco voor een goede verbinding met de prestatieteams in de senioren en de CMV. Belangrijk doel hierbij is het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van individuele spelers en speelsters, het verbeteren van de kwaliteit van trainingen en trainers en daarmee mede zorgdragen voor een verbetering in de doorstroom en de kwaliteit van jeugd naar senioren. Zijn verantwoording gaat ook over een eenduidige lijn in de volleybaltechniek en systemen in de vereniging en de opleidingslijn in het bijzonder. Marco adviseert jeugd technische commissie bij de teamindelingen, indelingen van open club teams en het selecteren  en voordragen voor diverse talenten trainingen. Hij assisteert bij het maken van de trainingsroosters. Marco doet dit op basis van 16 uur in de week. De trainers van de wedstrijdteams worden door Marco voorzien van een technisch handboek om zich voor te kunnen bereiden op hun trainingen. Marco is geen aanspreekpunt voor  ouders/begeleiders, dat gebeurt via de coördinatoren.

Met het aanstellen van Marco hopen wij een stabiele factor voor de jeugdlijn in huis te hebben. Iemand met veel volleybal en verenigingservaring.

Mag ik mij even voorstellen ??

Mijn naam is Marco Boelens al weer 48 jaren oud en wonende te Deventer.
Vanaf mijn 8e jaar als speler in aanraking gekomen met volleybal en zelf tot mijn 26e
actief gespeeld. Op mijn 15e ben ik begonnen met training geven aan recreanten en de mini’s
wat tegenwoordig cmv wordt genoemd. Het training geven is eigenlijk best in een stroomversnelling gekomen en al snel ben ik mijn diploma’s gaan behalen om zo verantwoord voor een groep te kunnen staan. Het zelf op een hoger niveau spelen en training geven wordt op een gegeven moment een lastige combinatie. Mede door een ernstige elleboog blessure heb ik destijds de keuze gemaakt om me volledig op het training geven te storten. Dus al met al geef ik inmiddels al zo'n 32 jaar training aan eigenlijk alle leeftijd categorieën en niveaus. Als speler ben ik actief geweest bij SVS en Isala (een van de twee fusieclubs waar Devolco uit is ontstaan). Enkele clubs waar ik als hoofdtrainer van de eerste teams heb gewerkt zijn SVS, Dash Vorden, WSV Warnsveld en Volco Ommen. Maar ook bij DeVolCo heb ik z’n 8 jaar geleden dames 1 een paar jaar onder mijn hoede gehad. Naast het hoofdtrainerschap gaf ik tevens diverse jeugdteams training om zo mee te helpen aansluiting te houden met de eerste teams.
De afgelopen 4 jaar ben ik bij ORION uit Doetinchem werkzaam geweest.
Hier kreeg ik de mogelijkheid om parttime als hoofdtrainer/coördinator aan de slag te gaan. Dit hield in dat ik verantwoordelijk was voor de technische begeleiding van 16 teams variërend van c niveau tot tweede divisie. Na jaren als hoofdtrainer te hebben gewerkt leek het me en mooie uitdaging om me volledig op het opleiden te storten. Het is een andere manier van werken omdat je niet meer bezig bent met het werken aan een team maar het individueel beter maken van spelers. Je bent dus continue bezig de spelers daar te krijgen waar ze zich kunnen door ontwikkelen. Het leuke voor mij van deze functie is dat het een combinatie is tussen werk en hobby. Na samen iets moois neer te hebben gezet was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Begin dit jaar werd ik door DeVolCo benaderd om eens te bekijken wat ik voor de club zou kunnen betekenen. DeVolCo gaf aan een andere weg in te willen slaan en dit sloot eigenlijk precies aan op mijn rol van de laatste jaren bij ORION. Als echte Deventernaar is het een extra mooie uitdaging om een steentje bij te mogen dragen om het volleybal niveau in Deventer omhoog te kunnen tillen.  

Binnen DeVolCo ben ik verantwoordelijk voor de technische lijn van de C teams tot D1 en H1. Het is mijn taak de trainers waar nodig te ondersteunen en te zorgen dat het technisch beleid juist wordt uitgevoerd. Het technisch beleid wordt overigens bepaald door de TC. In principe ben ik geen vaste trainer van een groep omdat ik meerdere teams op hetzelfde moment moet kunnen aansturen. In de praktijk moet ik wel regelmatig een groep training geven omdat er op dat moment geen oplossing is te vinden. Helaas betekend dit dan wel dat ik de andere teams dan wat minder aandacht kan geven. Echter dit is altijd nog beter dan een team naar huis sturen omdat er op dat moment geen trainer is.

Kortom er ligt een mooie uitdaging om mee te mogen werken aan een mogelijke nieuwe fusieclub van twee verenigingen waar mijn eerste volleybal ervaringen zijn begonnen.

Met volleybal vriendelijke groeten,

Marco Boelens

HoofdTrainer Opleidingen

DeVolCo'88© Volleybalvereniging Avior