Meisjes C redt het net niet!

05-01-2016

2 januari eerste ronde Openclub 2016 meisjes C

Meisjes C mocht 2 januari naar het mooie Ootmarsum om de eerste ronde voor de OpenClub te spelen.  Dus allemaal vroeg het bed uit en op weg om de strijd aan te gaan in de poule met Havoc, uit Haaksbergen, Dynamo Tubbergen, DOK uit Dwingelo-Diever en Set-Up uit Ootsmarsum.

Welke meiden zijn geselecteerd voor dit topteam?

Bente Starink MC1, Mirthe Brands MB1, Joyce Beumer JC2, Lisan van de Vosse MA1 en uit JC1 Alicia Bak, Maud de Vries, Sytske Bakker, Anneloes Fransen, Lauren Sprakel , Marleen Schut en Nicole van de Vosse.

De meiden zijn al maanden, onder de bezielende leiding van trainers/coaches John Ogink en Edwin Schut, in voorbereiding op dit mooie prestigieuze toernooi. Door de diverse trainingen, het Alterno toernooi en de oefenwedstrijd tegen Salvora waren de meiden klaar om hun beste volleybal te laten zien.  Net als bij de wedstrijden in de voorbereiding, waren de ouders ook op 2 januari in grote getale aanwezig om te rijden en enthousiast te supporteren!

De eerste wedstrijd hebben we gespeeld tegen Havoc uit Haaksbergen. Eindstand (1-1)

Met onze meiden aan de oplag scoren we de eerste 2 punten. Maar door een serie goede opslagen van Havoc komen we 4-12 achter. De tactische time out van Devolco kon het tij niet keren  4-16. Met oa een goed blok brengen we de stand terug op 8-18. Twee wissels mogen helaas niet baten. De eerste set gaan we strijdend ten onder met 8-25 en de meiden zijn klaar voor set 2.

Havoc komt in de tweede set voor met 2-5, maar de meiden volgen Havoc in set 2 in de kielzog. Aan het eind van set 2 voeren we de druk op. De servicedruk is beter en via een paar tactische time outs en wissels besluiten we set 2 met een dik verdiende 26-24!

De tweede wedstrijd is tegen Dynamo Tubbergen. Altijd lastig, helaas eindstand 0-2.

Ondanks de grote tegenstand weren de meiden zich kranig en blijven de meiden enthousiast en goed spelen. Helaas sommige teams zijn gewoon nog beter. Top gespeeld en weer veel geleerd voor de volgende wedstrijden.

Na deze wedstrijd snel met z'n allen naar de andere zaal waar meisjes A speelt om het laatste deel van hun wedstrijd en de volgende wedstrijd aan te moedigen.

Inmiddels zijn ook andere Devolco supporters van Devolco in Ootmarsum gearriveerd om meisjes A en meisjes C aan te moedigen. Jos Hulsebos, Inge Dieselhuis en Loes Imming waren getuige van het spel van de meiden en hebben hun kelen schor gezongen. Ook Lotte, Simone en Marleen van D1 en 3 hebben zich laten horen bij het aanmoedigen van de teams!! Bedankt voor jullie support.

De derde wedstrijd van meisjes C was tegen DOK uit Dwingelo-Diever Einduitslag (2-0) winst.

Vooraf hadden we gezien dat hier kansen lagen om te winnen. We komen op een kleine achterstand maar door service druk aan de kant van onze meiden buigen we dit om naar een kleine voorsprong. Tot 13-12 blijft het gelijk opgaan, de meiden blijven hun eigen spel spelen en door mooi aanvalswerk en weer een mooie reeks opslagen met servicedruk winnen we deze set met 25-13 !

In het begin van de tweede set staan we kort op achterstand. Service druk en een aantal aces brengt de stand op 16-12. Tijd voor een time out van Devolco om de neuzen de juiste kant op te krijgen. Bij 24-17 probeert DOk nog wat met een time out maar ook deze set  winnen we: 25-20

De vierde en laatste poule wedstrijd spelen we tegen Set-Up uit Ootmarsum, een thuiswedstrijd dus voor de tegenstander. Eindstand is (0-2)

De meiden spelen voor het eerst met Marleen als libero. Set-up blijkt een tegenstander van het kaliber Dynamo Tubbergen. In de eerste set blijven we eerst nog bij tot 4-5. Na een time out bij 4-10 weten we nog een paar punten te scoren door onze servicedruk maar daarna loopt Set-Up snel uit naar 7-20. Door een tactische wissel scoren we nog een aantal punten, maar sluiten helaas de set af met 11-25. In set 2 geven we goed partij, maar verliezen  helaas met 17-25.

Helaas net geen kruisfinale. We hebben samen met Havoc Haaksbergen drie sets gewonnen in de poule maar we komen op onderlinge punten in de eerste wedstrijd helaas net tekort.

Al met al was het een sportieve, leerzame en gezellige dag! Meiden bedankt voor jullie enthousiasme, inzet en leuke wedstrijden. Top gedaan, we zijn trots op jullie!