Home » Nieuws
PD 2016-2017

PD 2016-2017

29-03-2017

Het eind van het seizoen komt in zicht. De eerste potentiele kampioenen zijn zichtbaar en in diverse poules is het zeer spannend in de strijd om eventuele degradatie te voorkomen, of om de PD te ontlopen. De komende weken zal duidelijk worden wie er gaan promoveren, degraderen of PD moeten gaan spelen.

Gezien de nieuwe opzet Eredivisie bij met name de heren (van 12 naar 10 teams) zal er een versterkte degradaties plaatsvinden. Dit is beschreven in de PD richtlijn. Hierdoor zal de PD er aan de heren kant iets anders uitzien dan de afgelopen jaren. Voor de dameslijn zijn er geen verandering en zal deze zoals voorgaande jaren afgewerkt gaan worden.

Bij de heren zal er geen PD gespeeld worden voor de 1e divisie. Voor de PD 2e divisie is er echter wel een verandering. De nummers 10 van de 2e divisie spelen in 4x een driekamp met de nummers 2 van de 3e divisie. Deze driekampen zullen gespeeld gaan worden op 6 mei. De nummers 10 (pd kandidaat) van de 2e divisie organiseren deze driekampen.

De winnaars van deze bovengenoemde driekampen spelen op 13 mei nog een vierkamp. Deze zal gespeeld worden op een neutrale locatie welke t.z.t. bekend gemaakt zal worden. De nummers 1 en 2 van deze vierkamp spelen 2e divisie. De nummers 3 en 4 spelen 3e divisie. Er zijn op 13 mei ook regio bekerfinales. Mocht een team zowel de vierkamp voor de PD 2e divisie moeten spelen als de regio bekerfinale zal men de PD moeten spelen en de regio bekerfinale op een andere dag moeten spelen.

Het speelschema voor de PD (concept) is online te zien.

Alle informatie over de PD is hier te vinden.© Volleybalvereniging Avior