Uitgangspunten arbitrage Devolco'88

27-10-2015

Uitgangspunten arbitrage Devolco’88

1. De teams die competitie spelen bij de senioren worden door DeVolCo’88 verplicht ten minste twee scheidsrechters te leveren voor het fluiten van wedstrijden op het niveau waarop het team zelf speelt (of hoger).
  2. Spelers bij de A-jeugd worden ook verplicht de instaptoets te doen.
  3. Spelers uit teams die derde klasse of lager spelen, kunnen zelf de digitale instaptoets doen op de site van de Nevobo. (zie instructie onderaan).
  4. Indien je graag begeleid wilt worden bij een eerste wedstrijd, verwachten we van het team dat zij dit zelf kunnen. In de meeste teams zitten ervaren scheidsrechters. Als dit niet zo is, dient de scheidsrechter zelf contact op te nemen met scheidsrechters@devolco88.nl. Wij proberen dan iemand te laten komen om te begeleiden.
  5. Één persoon wordt namens een team aangewezen om een wedstrijd te fluiten. Indien die niet kan/wil dient hij zelf (binnen zijn team) voor een vervanger te zorgen die bevoegd is om die wedstrijd te fluiten.
  6. Als er geruild/vervangen wordt dient men dit zelf, vóór de wedstrijd, op de site aan te passen via Mijn Pagina(http://www.devolco88.nl/login).

Opleidingen arbitrage Devolco’88

1. Instaptoets (t/m 3e klasse)       – code V6
  • Ga naar http://www.volleybal.nl/
  • Vul je Relatiecode Nevobo, geboortedatum en E-mailadres in.
  • Geef als contactpersoon door: scheidsrechters@devolco88.nl
  • Je kunt tijdens het maken van de toets het spelregelboekje (als PDF op de site) er bij pakken en spelregels opzoeken! Vooraf bekijken is beter.
  • Je mag de instaptoets zo vaak maken als je wilt, totdat je minimaal 16 van de 20 vragen goed hebt.
  1. VS2-opleiding (1e en 2e klasse) – code V4 (tijdens opleiding V5)
  • Geef je zelf op door een e-mail te sturen naar: scheidsrechters@devolco88.nl
  • Je krijgt een mapje met benodigde documentatie.
  • Je fluit een aantal wedstrijden op niveau en probeert daar van te leren.
  • Afsluitend wordt een Proeve van Bekwaamheid (PvB) afgenomen. Dit houdt in dat iemand een wedstrijd bekijkt en met je nabespreekt.
  • Je moet zelf zorgen dat binnen één jaar er een PvB wordt afgenomen. Neem hiervoor contact met ons op via: scheidsrechters@devolco88.nl.
  1. VS3-opleiding (promotieklasse/3e divisie)   – code R1 t/m R3
  • Scheidsrechters die interesse hebben om hoger te fluiten kunnen contact met ons opnemen via: scheidsrechters@devolco88.nl
  • Je fluit in de regio waarbij je zelf kunt aangeven hoeveel en binnen welke afstand.