Home » Nieuws
Nederland organiseert WK Zitvolleybal 2018

Nederland organiseert WK Zitvolleybal 2018

17-03-2016

De Nevobo blijft zich de komende jaren profileren als organisator van grote volleybalevenementen. Na het binnenhalen van het EK Beachvolleybal 2018 is nu bekend geworden dat Nederland ook het WK Zitvolleybal 2018 mag organiseren, voor vrouwen én mannen. 

Vandaag begon in het Chinese Anji de World ParaVolley Intercontinental Cup, waar de Nederlandse teams zich hopen te kwalificeren voor de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro.
( Zowel dames- als herenteams wonnen hun eerste wedstrijd).
Voorafgaand aan dit belangrijke toernooi kwam de wereldbond WPV (World ParaVolley) bijeen om de organisator voor het WK Zitvolleybal 2018 aan te wijzen.
Nederland kreeg hier definitief het toernooi toegewezen.

“We zijn verheugd om te kunnen bevestigen dat Nederland het WK Zitvolleybal 2018 gaat organiseren”, laat WPV president Barry Couzner vanuit China weten. “Ik praat namens de hele paravolleygemeenschap als ik zeg dat we uitkijken naar de mogelijkheden die dit toernooi ons biedt om onze sport te laten zien door het hele land. Fans buiten Nederland kunnen online meegenieten van de prachtige wedstrijden.”

De Nevobo is al met verschillende kandidaat-speelsteden in gesprek. Meer details over dit mondiale evenement volgen later. Het voornemen is in ieder geval om, in navolging van het WK Beachvolleybal en het EK Vrouwen in 2015, opnieuw een evenement van hoog niveau neer te zetten.

Nederland organiseerde in het verleden al vier keer een WK Zitvolleybal. Een overzicht:

1983 - Delden (mannen)
1990 - Assen (mannen)
2000 - Maastricht (vrouwen)
2006 - Roermond (mannen & vrouwen)

 © Volleybalvereniging Avior