Wedstrijdshirt aan tijdens inslaan verplicht!

12-10-2015

Met ingang van dit seizoen is het verplicht om tijdens het inslaan het wedstrijdshirt te dragen. Reden hiervoor is dat de 2e scheidsrechter niet meer vlak voor de wedstrijd, vaak tijdens het praatje van de coach, de shirtnummers hoeft te controleren. Dat is prettiger voor de coach die nog de laatste instructies aan het team wil geven en prettiger voor de scheidsrechter omdat die de coach niet hoeft te storen. Alle teams (van hoog eredivisie t/m promotieklasse) dienen nu hun officiële wedstrijdshirt aan te trekken vlak voor of tijdens de toss. Er zijn ook teams die hun officiële wedstrijdshirt al aan hebben als zij met de warming-up beginnen. Dat is natuurlijk prima. De scheidsrechter kan nu tijdens het inslaan de shirtnummers vergelijken met het wedstrijdformulier. Zo ontstaat een win-win situatie. De scheidsrechters moeten de aanvoerders wel de gelegenheid geven hun wedstrijdshirt aan te trekken voordat zij met de toss beginnen. Dus fluit op tijd voor de toss! Indien teams geen gehoor geven aan het aantrekken van het wedstrijdshirt dan zal de 1e scheidsrechter wachten met het toestemming geven voor het inslaan aan het net totdat de teams hun wedstrijdshirt aan hebben.