Home » Nieuws
Al 9 Jaar Yapi-Yapo's!

Al 9 Jaar Yapi-Yapo's!

27-12-2015

“Wie kent ze niet, de Yapi-Yapo’s ( dit jaar zijn wij heren 5 ) van DeVolCo’88 uit Deventer. De jongens in roze. De jongens
die langzaam echte mannen worden, maar van binnen nog gewoon Kwaaijongens zijn.
De geuzen met ludieke leuzen. Met hun altijd verrassende volleybal zijn het een stelletje gekken
bij elkaar die er altijd een feestje van weten  maken, binnen en buiten het veld!”

Al negen jaar zijn we een hecht team waarbij velen zijn gekomen en minder vertrokken. Even kort voorstellen!

 • De trainer, Perry de Jong! Voor het tweede seizoen bij ons. Hij heeft in ons eerste jaar van de eerste klasse, ons er niet van kunnen behoeden dat we degradeerden. Echter zette hij ons op scherp en krijgt het nog steeds voor elkaar om het beste in ons naar boven te halen. Op een bepaald moment na, natuurlijk! Trouwens geen bier, maar een warme chocolademelk erbij en hij is blij!
 • De bekende namen met Niek, Sven, Stephen, Roy en Roy zijn voor een ieder bekend! Ronald en Olaf hebben zich dit jaar bij heren 6 gevoegd om deze jongens te versterken, maar blijven ook de Yapi-Yapo’s trouw en ondersteunen!
 • Paul, onze benjamin, begint ook steeds meer zijn draai te vinden! Vorig jaar erg moeten wennen aan ons, ons spel en de eerste klasse. Maar met zijn lengte weet hij altijd weer een paar mooie ballen te scoren en killblocks mee te pikken (als hij tenminste op tijd is)!
 • Jeroen, beter bekend als Boon, is vorig jaar als afvallend talent van heren 1 geadopteerd. Hij begint het volleyballen weer leuk te vinden, al baalt hij nog wel van één specifieke wedstrijd.
 • Jeffrey, onze oude trainer, is dit seizoen bij ons aangesloten en is de stabiele en rustgevende factor! Weet altijd het gat te vinden en helpt iedereen een handje om zich verder te ontwikkelen.
 • Dit jaar is er één nieuw gezicht, Erwin, de ‘Tukker’ uit Delden. Bij voorkeur een diagonaal, maar eigenlijk een alleskunner. Altijd in voor een lekker biertje, maar staat ook zeker z’n mannetje in het veld! Tevens een betere vervanger van Guido (met een ‘grijs’ bosje krullen!).Vorig seizoen, het eerste seizoen in de eerste klasse én het eerste seizoen met Perry als trainer, was niet direct een succes. Met maarliefst 45(!) punten, en één punt minder dan de nummer 10 hebben we de eerste klasse met opgeheven hoofd mogen verlaten.

  Als gevolg dat er direct geroepen is dat we maar weer eens kampioen moeten worden. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Laatste keer dat we kampioen werden, was april 2009 in de vierde klasse. Mede daarom zijn we het nieuwe seizoen van start gegaan met een duidelijke en reële doelstelling! We willen graag kampioen worden, maar het doel is om te promoveren naar de eerst klasse met verzorgd en plezierig volleybal!

  Na de eerste paar wedstrijden werd het voor iedereen, behalve de trainer, duidelijk: we hebben maar één doel en dat is het kampioenschap! Daarbij uiteraard het publiek vermaken met mooi en verzorgd volleybal en veel plezier onderling! Dat is ten slotte één van de redenen dat we al zo lang samen spelen.

  De verzorging van ons spel schoot er nog wel eens bij in, bijvoorbeeld tegen de teams die over minder kwaliteit en techniek beschikken. Daarom vond onze trainer het hoog tijd om meer te gaan variëren en ons meer druk op te leggen.

  Met resultaat! Tot op heden op een kleine misser na (we noemen geen namen!), hebben we alles gewonnen met maximaal resultaat. De ene wedstrijd beter dan de ander, maar nog steeds met een mooie groeicurve. De staffels, pipes, giraffes en andere variaties vliegen steeds meer over het veld en worden steeds vloeiender.  Waarbij de glimlach op de gezichten van de spelers en trainer elke week groter wordt! Zelfs Perry durft het aan om het woord kampioen in de mond te nemen na een wedstrijd of negen! De wonderen zijn de wereld dus nog niet uit…

Uiteraard hebben we weer veel opmerkelijks meegemaakt! Hier een markante voorbeelden:

 • Geblesseerden; nog voordat de eerste wedstrijd begon waren er al twee geblesseerden. Stephen heeft last van een schouderblessure en heeft een aantal wedstrijden als libero gefungeerd. Roy O was net terug van een handblessure en brak zijn vinger. Na zes wedstrijden is hij weer aangehaakt en heeft de positie van libero overgenomen van Stephen, welke helaas tot het einde van dit seizoen niet meer in actie komt.
   
 • Bij het teamweekend in Ruurlo liepen de emoties hoog op. Vooral bij de dropping toen de barvrouw het oordeel had geveld over het meest originele voorwerp dat meegenomen was. straatpaalnaambord vs. bikinitop. Laatstgenoemde won, tot grote frustratie van het ‘verliezende’ team.
   
 • Bij de teamdag, wederom in Ruurlo, werd er hard geklust en was er geen blad meer te vinden, met uitzondering van de sloot! Foutje bedankt!
   
 • De twee mooiste variaties staan op naam van Jeffrey en Boon. Jeffrey pikte de staffel af van boon, maar verraste de tegenstander dusdanig dat de bal met een boogje op de grond viel. En een mislukte set-up voor een 32-kruis werd door Boon in de nek van Gotink als een kanonskogel in het veld van de tegenstander gepompt.
   
 • Move van de Libero. Roy O twijfelde om de bal te redden met de hand of voet en maakte er onbewust een debiele move van ten genoegen van het hele team. Vraag Gotink gerust voor een voorbeeld.

De kwaliteiten van de libero werden ook door de tegenstander gezien en vastgelegd: http://www.voorwaartstwello.nl/volleybal/teams/heren/heren_3/wedstrijden/heren_3-devolco_5/960/

 • Wisten jullie dat we onze eerste internationale meetrainer hebben gehad? En dat wij niet vies zijn om bij de buren te gluren? Zo hebben we in het verleden al een meegetraind bij de hockey van DHV en gaan we binnenkort meetrainen bij DeVinCo!
   

  Wat er na dit seizoen gaat gebeuren is nog een groot vraagteken, grote kans dat er wat wisselingen plaats gaan vinden, mede door de reizen en stages.

  Natuurlijk hebben we ook nog de fusie, dus volgende seizoen gaat vast veel moois brengen!

  De eerst onderlinge confrontatie met SVS, was er een waar wij helemaal klaar voor waren, en deze werd ook zeer ruim gewonnen tot frustratie van de tegenstander. Echter was het een zeer leuke pot waaruit bleek dat zij een stapje tekort kwamen. De terugwedstrijd in Schalkhaar kan voor ons er één worden met een gouden randje, namelijk kampioenschap, maar daarbij zijn we afhankelijk van onze concurrenten. Dus wie weet!

  We sluiten het jaar af met 59 punten en willen door naar de 109! Tussendoor (we verwachten medio februari) gaan we nog even een klein feestje geven. Waarom, vraag je je af? Omdat we ons dan al tot kampioen mogen kronen! Zet 6 en 20 februari maar vast in de agenda, want een feest wordt het zeker!

  En uiteraard hebben wij ook een suggestie voor een fusienaam:

  DeVoSch”

  (Deventer – Volleybal – Schalkhaar, met als slogan “Decadent de beste!”)

  Uiteraard zullen wij dan onze naam ook wel ietsjes bijstellen: “Syapi - Chapeau!”

  Zeven bier, “no bitch”, tennissen, het spel, baksteen, zes!, Odi, Ameland, ’t Hof van Colmschate. Kom een keer gezellig kijken en een drankje doen en je hoort nog meer prachtige verhalen over het team en de spelers!

   © Volleybalvereniging Avior