Bardiensten Avior

21-09-2016

Beste leden van Avior,

Zoals jullie misschien weten heeft onze volleybalvereniging het beheer van de kantine in Sporthal Schalkhaar. Voor de vereniging is dit een belangrijke bron van inkomsten.Om de kantine optimaal te kunnen laten draaien is er een exploitatiecommissie opgezet; deze groep vrijwilligers zorgt ervoor dat de kantine beschikbaar is op het moment dat er gevolleybald moet worden. Hierbij moet je denken aan onder andere voorraadaanvulling (inkoop), schoonmaak, planning (barbezetting), aankleding van de kantine. Deze groep vrijwilligers wordt door het bestuur ondersteund door onze voorzitter en penningmeester.

Om iedere week een bezetting in de kantine te krijgen heeft het bestuur van Avior gesteld dat iedereen in de vereniging hier zijn steentje aan moet bijdragen. In het verleden werden teams verantwoordelijk gesteld om beurtelings kantinedienst te draaien. Dit systeem heeft het vorige seizoen goed gewerkt. Hoewel de opzet dit jaar iets anders is, zal toch ook dit seizoen ieder team zijn bijdrage moeten leveren door af en toe mee te helpen in de kantine.

Er is inmiddels een pool van vrijwilligers (kantinechefs) ontstaan die hebben aangegeven om regelmatig kantinedienst te willen draaien. Zij worden door de barcommissie opgeleid om de kantine dan te runnen. Zij kunnen dit echter niet alleen en hebben uw hulp nodig. Een kantinebezetting bestaat tot 15:00 uur uit 2 personen, na 15:00 uur uit 3 personen. Is een kantinedienst draaien vervelend? Nee, het is veruit het gezelligste vrijwilligerswerk binnen de vereniging.

Iedere zaterdag zullen naast de vrijwilligers uit de vaste pool ook teams ingeroosterd worden die achter de bar gaan helpen. Omdat in de kantine ook alcohol wordt geschonken, is er voor het werk achter de bar een minimumleeftijd van 18 jaar is. Voor het werk in de keuken mogen jeugdleden vanaf 16 jaar meedraaien. Toch zal het erop neerkomen dat bij de jeugdteams vaak de ouders ingezet worden. Gezien de grote hoeveelheid teams binnen Avior zal een team niet vaker dan 2x per seizoen ingedeeld worden waarbij dan 1 of 2 personen worden gevraagd.

Ingedeelde teams worden via de verenigingsmail en de website op de hoogte gebracht.

Met vriendelijke groeten,

Barcommissie volleybalvereniging Avior (bar@vv-avior.nl & bar.planning@vv-avior.nl)