Bert Kleine Schaars: “Wie de jeugd heeft, die geeft het stokje door.”

07-04-2018

Na dit seizoen wordt het stokje doorgegeven van de functie van technische commissie (TC) coördinator van de Heren Prestatielijn aan twee jonge “honden”. Immers het spreekwoord kennen we allemaal: wie de jeugd heeft die heeft de toekomst. En als je zoals ik al jarenlang meedraait in het volleybalwereldje dan is het goed én gezond om dat stokje door te geven. Ik ben dan ook zeer blij dat Rens en Martijn mijn uitdaging hebben aangenomen om deze belangrijke  functie over te nemen.

Na zelf jarenlang (+- 20 jaar) in de TC van DeVolCo’88 de belangen van de Dames Prestatielijn te hebben behartigd, was ik 4 jaar geleden gestopt. Op een bepaald moment ben je er wel even klaar mee. Echter, toen de fusie in beeld kwam had ik aangegeven daar wel een rol in te willen spelen en toen kwam het bestuur als snel met het verzoek of ik namens de technische commissie dit zou willen doen, wat een verrassende vraag!

En als je dan daar in stapt, is het in mijn ogen niet meer dan normaal dat je dan ook de eerste jaren daarin mee groeit en omdat ik het gevoel had dat de eerste grondbeginselen van de nieuwe TC goed zichtbaar worden, er ligt nu bij het bestuur een plan hoe wij denken dat we over vijf jaar er voor moeten staan welke hopelijk in de ledenvergadering geaccordeerd gaat worden, ben ik op zoek gegaan naar opvolgers.

En omdat Rens elk jaar in de ledenvergadering altijd kritische vragen kan stellen over de club, wat een hele goede eigenschap is vind ik, heb ik hem benaderd met de vraag of hij mijn vrijwilligerstaak zou willen overnemen. Na een paar weken beraad gaf hij aan dat hij dit wel wil, maar niet alleen!

Nou, dat kan ik mij voorstellen en alleen maar toejuichen, omdat ik uit ervaring als geen ander weet dat het nogal de nodig vrije tijd kost en soms te veel voor een persoon. Zeker bij de start en het einde van het seizoen.

Ben al met al zeer gelukkig met zoals dit nu gaat en merk dat de heren een enorme drive hebben om zaken op te pakken, klasse  boys.

Ik wens jullie heel veel sterkte en wijsheid toe de komende jaren en als er wat is: jullie weten me te vinden als je nog eens wilt klankborden.

Tot slot wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om de TC veel succes te wensen de komende jaren en Annelies te bedanken.

Klik hier om het verhaal van Rens en Martijn te lezen