Jongens CMV-D door naar finale Nationale Open Jeugd Kampioenschappen

11-03-2017

Maar liefst 7 Avior-teams streden zaterdag 18 februari op de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Jongens CMV-D sloeg erin om nog een ronde verder te komen en staan zaterdag 18 maart in de finale van het Nederlands kampioenschap.

Trotse coach Deborah Behr vertelt: “Ons doel voor deze dag was om het de tegenstanders heel moeilijk te maken, zodat we de volgende ronde gingen halen én dat is gelukt!”.

De eerste wedstrijd speelden de jongens tegen Alterno uit Apeldoorn. Stijf van de zenuwen, maar met de wil om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken, stonden de jongens te verdedigen als leeuwen. Het resulteerde in een 2-0 overwinning.

De tweede wedstrijd was tegen Emmen’95. Een tegenstander die ze al eerder waren tegengekomen in de voorrondes. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Daarna stonden de jongens uit Harderwijk (VVH) tegenover de jongens van Avior. Een stugge tegenstander die ook niet opgaf. De eerste set wonnen ze nipt, de tweede set was wederom spannend die helaas verloren ging. Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Maar het was voldoende; de jongens mochten de kruisfinale spelen. Een spannende wedstrijd tegen Dynamo uit Apeldoorn. Tijdens de voorbespreking zeiden de jongens tegen elkaar: ‘Je moet erin geloven, wij kunnen dit!’. Coach Deborah geeft aan dat het geweldig om te horen is hoe de jongens elkaar op zo’n jonge leeftijd oppeppen. De wedstrijd speelden ze dan ook netjes: ze keken goed, speelden tactisch en vol geloof dat ze het gingen halen. En dat deden ze!

Een prestatie om supertrots op te zijn. De jongens behoren nu al tot de beste 8 van Nederland in de categorie CMV-JD. Houd www.vv-avior.nl en de Facebookpagina van Avior in de gaten voor de laatste updates rondom de NOJK. Op de website van de Nevobo vind je het wedstrijdschema.