Justin Sombroek nieuwe trainer Heren 1

19-05-2018

Avior heeft een nieuwe trainer gevonden voor Heren 1. Justin Sombroek is de opvolger van Jordan Weggelaar bij het team dat ook na de zomer weer zal uitkomen in de eerste divisie.

Sombroek heeft de laatste jaren al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd als trainer in het volleybalwereldje. De laatste drie jaar was de 39-jarige trainer assistent-trainer bij Dynamo in de eredivisie, waar hij onder andere oud-Aviorlid Nico Manenschijn onder zijn hoede had. De vijf jaren daarvoor was hij hoofdtrainer bij het tweede team van het Apeldoornse Dynamo. In die jaren behaalde hij twee keer het kampioenschap van de eerste divisie.

Als speler kwam Sombroek als passer/loper jaren in de eredivisie uit. Bij clubs als Dynamo, Orion en AMVJ werd hij onder meer twee keer landskampioen, pakte hij twee nationale bekers en won hij twee keer de Super Cup. Daarnaast speelde hij wedstrijden voor het nationale team.

Naast Sombroek krijgt Heren 1 nog drie nieuwe gezichten. Delano Merfol komt over van SSS uit Barneveld. De 17-jarige spelverdeler maakte daar het afgelopen seizoen voor het eerst minuten in de eredivisie. Naast Merfol keert Rick Scherpenhuizen terug. Rick keert terug bij Heren 1 nadat hij voor zijn studie het afgelopen seizoen in Barcelona verbleef. En last but not least maakt Rick Schrijver de overstap van Heino naar Deventer.