Nieuwsupdate vanuit Dames Prestatielijn

05-02-2017

De TC wist dat bij Dames 2 eind december Jette zou vertrekken en dat bij Dames 1 Claudia per 1 februari naar het buitenland zou gaan om af te studeren. Doordat ook Dagmar niet meer inzetbaar is en Joyce langdurig geblesseerd blijkt te zijn, moesten we keuzes maken.

Dames 1 heeft twee speelsters erbij gekregen! Inge van der Velde en Kim Brandes komen het team versterken. Dames 2 houdt hierdoor 6 speelsters over. Gelukkig gaan Aniek Dijkhof en Alike Dijkhuizen weer trainen en wij hopen deze dames zo snel mogelijk toe te kunnen voegen aan de selectie van dames 2.

Ondertussen is er met veel mensen gesproken en hebben we een schema gemaakt waarin we een aantal speelsters van Dames 3 (Carlijn, Veerle en Ella) vast mee laten trainen met Dames 2. Deze speelsters gaan ook zoveel mogelijk met de wedstrijden mee. Verder zijn er nog een aantal andere speelsters van Dames 3 benaderd om af en toe Dames 2 te ondersteunen. Ook zijn Marlon (D4), Marleen (D5) en Kim (D1) en Evie (D1) benaderd om waar het kan ook Dames 2 te ondersteunen. Doordat Kim en Evie als jeugdspeelsters zijn opgegeven, is dit mogelijk. Ook traint per direct Nicole van der Vosse mee met Dames 2 en zij zal ook ondersteunen waar nodig.

Al met al is dit volgens ons de beste manier om geen team te hoeven terugtrekken en Dames 2 van alle kanten te ondersteunen.

Het is fijn om te melden dat alle betrokkenen aangegeven hebben om hun uiterste best hiervoor te gaan doen. Dat is een zeer goede constatering en bovendien goed voor het verenigingsgevoel in zo’n eerste fusiejaar.

Hopelijk hebben deze aanpassingen het beoogde effect om onze prestatieteams uitzicht te geven op klasse-behoud.

Roel Dost
Coördinator Dames Prestatielijn