De Senioren Technische Commissie stelt zich voor!

14-10-2017

In de reeks met commissies die zich voorstellen, nu de eer aan de Senioren Technische Commissie!

Vlnr Bert Kleine Schaars, coördinator van de prestatie heren lijn. Bert heeft zelf als spelverdeler jarenlange ervaring opgedaan op hoog niveau. Bert is verantwoordelijk voor het realiseren van de ambitie van Avior om met de herenlijn in de komende jaren op eerste divisie niveau te presteren. Met een herkenbaar team waarin jongens vanuit de jeugdopleiding doorgroeien naar het eerste team. Bert is samen met de trainers aan het kijken hoe we d.m.v. krachttraining de jonge spelers zich snel in kracht kunnen laten ontwikkelen. Daarnaast geeft Bert training aan dames 3 en 13.

Ingeborg Mentink is onze nieuwste coördinator. Toch hebben we het gevoel dat ze er al jaren zit. Ingeborg is verantwoordelijk voor de wedstrijd teams dames. Ze speelt zelf in dames 7 en kent heel veel mensen binnen de vereniging. Zij zorgt ervoor dat alle dames teams goed bezet zijn en dat er voor iedere groep een trainer staat en waar mogelijk bij elke wedstrijd een coach aanwezig is. Met de wedstrijd lijn heeft Avior de wens om een begrip te zijn in Oost Nederland waar het gaat uitstraling en beleving. Het opvangen van nieuwe leden in een soort van opvang groep is nu haar grootste aandachtveld.

Hans Spanjers is voorzitter van de technische commissie. Na 43 jaar zelf actief te hebben gespeeld is hij anderhalf jaar geleden door een blessure gestopt met volleyballen. Zijn verantwoordelijkheid is om samen met de rest van de TC de sportieve ambities van de vereniging te realiseren. Met Bert en Roel heeft hij ook veelvuldig overleg met de leden van de jeugd TC om vooral de doorstroming van de jeugd naar de senioren zo goed als mogelijk te laten verlopen. Zijn persoonlijk ambities zijn  om bij de prestatieteams het mentale aspect te versterken, voor de wedstrijd teams de combinatie actief sporten en plezier te bewaken en voor de recreanten teams te blijven zoeken naar het vergroten van de verenigingsbinding. Daarnaast heeft hij met een aantal leden afgelopen zomer de eerste pilot gedraaid met beach volleybal. De komende maanden vraagt dit om goed na te denken over een vervolg. Hans zit namens de technische commissie in het bestuur.

Cor Schaaf is coördinator van de 15 recreanten teams. Cor heeft als taak om ervoor te zorgen dat de recreanten teams hun trainingen en wedstrijden op een leuke manier kunnen spelen. Avior heeft een heren mix en diverse dames recreanten teams die competitie spelen en ook een aantal teams die alleen trainen. Cor zorgt elk jaar weer opnieuw dat elk team een trainer heeft en de ruim 100 recreanten lekker kunnen ballen. Aandachtpunt voor hem is ook om te kijken hoe we recreanten nog meer bij de vereniging kunnen betrekken. Cor gaat m.i.v. 1 januari 2018 stoppen als coördinator en wij zijn op zoek naar zijn opvolger.

Roel Dost heeft de titel van coördinator dames prestatielijn. Zeg Roel Dost en je denkt aan volleybal, zeg volleybal en je denkt aan Roel Dost. Als spelverdeler heeft Roel alles meegemaakt op diverse niveaus in de afgelopen dertig jaren. Binnen heren 7 dat hij ook nog traint komt deze ervaring goed van pas. Ook geeft hij dames 6 en meisjes b1 (samen met Inge Dost)  training. Roel wil de ambities van Avior waarmaken om met de dames prestatie teams ook op het tweede/eerste divisie niveau te gaan en blijven presteren. Het groot aantal jeugdleden dat in de afgelopen jaar vanuit onze eigen (top) jeugdopleiding is door gestroomd zal hierbij zeker moeten gaan helpen.

Els Spanjers is de coördinator van de heren wedstrijd teams. Naast het zorgdragen dat er op de goede tijden getraind en gespeeld kan worden heeft ze regelmatig overleg met de trainers. Net als bij de wedstrijd dames teams streeft Els ernaar dat de heren teams van Avior een sportieve uitstraling en een actieve beleving laten zien. Zelf is ze na meer dan 40 jaren volleybal door een blessure gestopt en assisteert Bert nu bij de trainingen van haar (oude) team dames 3 en coacht dit team. De opvang van nieuwe leden is ook bij de heren een punt van permanente aandacht.