Home » Nieuws
Team in de spotlight: Heren 7

Team in de spotlight: Heren 7

08-04-2017

In elke editie van de nieuwsbrief kiest de PR commissie een team dat in de spotlight staat. Als Team in de Spotlight mag je een stukje tekst aanleveren en een leuke (team)foto! Het verhaal kan gaan oven jullie laatste wedstrijd, een gezellige teamactiviteit of een voorstelrondje. Zo leren we elkaar allemaal beter kennen! 

Heren 7 en ambities

Wat heerlijk als je vanuit de PR commissie het verzoek krijgt, om je als ‘team in the spotlights’ te mogen presenteren, op zo’n enorm platform, als de website van deze grootse volleybalvereniging, Avior. En dan krijg je als hint mee, dat het over de ambities van het team mag gaan. Zonder de overige aanwijzingen ter zijde te schuiven, geeft dit ons, de leden van H 7, legio mogelijkheden.

Aan het eind van het afgelopen seizoen, het pre-Avior-tijdperk, gaven nl. enkele leden van ons team aan, dat dit wel het laatste seizoen zou zijn, dat men actief zou volleyballen. Het mocht dus wel een leuk en gezellig seizoen worden. Dit waren onze voornaamste ambities voor dit seizoen en daar zijn wij met z’n allen helemaal voor gegaan.

Ten eerste moest het vertrek van onze Teamcaptain Christian Bollen opgevangen worden. Hij wilde H6 wel mee laten genieten van zijn lengte en ambities. Christian had ons jarenlang als aanvoerder, organisator en regelaar door de wedstrijden geleid, zonder dat wij ons ergens zorgen om moesten maken. Gelukkig wilde Bert de taak van aanvoerder op het veld overnemen en Feike de administratieve taken doen. De overige spelers zouden zoveel mogelijk inspringen bij activiteiten in en rondom het team. 

De trainingen en wedstrijden werden vanaf het begin van het seizoen zoveel mogelijk bijgewoond. Onze andere ambities hebben daar het afgelopen seizoen danig onder te leiden gehad. De vrijetijds-, industrie- en dienstensector hebben zeker last gehad van verminderde aanwezigheid en productie vanwege onze volleybalactiviteiten, net als onze (zorg-)taken voor ouders, vrouwen, buurvrouwen, kinderen en kleinkinderen. Motoren staan nog ongepoetst en onaangeroerd in de garage. De heg met de buurman is meters uitgelopen. De Sjampetter, onze oud-sponsor, zat met een leeg terras. Skipistes, restaurants, de schouwburg en andere uitgaansgelegenheden bleven nagenoeg onbezocht.

Alles moest wijken voor onze volleybalambitie. Helaas moest er weleens een enkele training overgeslagen worden wegens dringende werkzaamheden, zorgtaken, ziekte, blessures en een verplicht verblijf in het buitenland. Dit werd altijd binnen het team en soms met hulp van buitenaf gecompenseerd. Het zat ons dit jaar persoonlijk niet altijd mee; de ‘lief- en leedpot’ werd nog nooit zo vaak aangesproken. Toch herpakten wij ons telkens.

Ons ritme van trainen (dinsdagavond in de Kuip) en wedstrijden spelen om op niveau te blijven, werd dit seizoen enkel onderbroken door wedstrijdleidingen en zaalwachten in de Kroon, de Scheg en Sporthal Schalkhaar, het fluiten van wedstrijden, het opstarten van de laptops, bardienst, cursus oud-papierhalen, Paaseieren verkopen, het herstarten van laptops en het legen van flessen voor de flessenactie. Deze activiteiten, in dienst van de vereniging, gingen ons goed af en hebben ons nauwelijks energie en punten gekost. Enkelen van ons zagen daarnaast nog tijd en mogelijkheden, om andere teams te trainen en te coachen, de hele vereniging van prachtige, nieuwe tenues en andere (kleding-)accessoires te voorzien of lid te zijn van de TC of een andere commissie. Aandachtige lezers en volgers van Avior moeten dus wel een speler of meerdere spelers van ons team H 7 (her-)kennen.

Onze trainer/coach Inge zorgde natuurlijk voor de verbindende factor. Onder haar ervaren en bezielende leiding werd er tot in het zweet getraind en werd er tijdens wedstrijden tot het gaatje (in het net) gegaan. Inge zorgde dit seizoen voor een unieke groepsvormende activiteit, door spontaan een Sarah-feest te organiseren. Ze is natuurlijk nog lang geen 50! Een geweldig feest, waarna wij haar wat verder de grote weg op geholpen hebben.

Gelukkig had de Nevobo ons dit seizoen ingedeeld in de regio oost, het verre oosten dus, net ten westen van Duitsland. Zodoende hadden wij tijdens onze lange ontdekkingsreizen naar Ikea-uit in Westervoort, Didam, Doesburg, Arnhem-Zuid, Warnsveld, Apeldoorn 2 x en 3 x bij het crematorium in Dieren tijd genoeg om bij te praten. Hoogtepunten van gezelligheid en aninatie waren daarbij de warming met fitnessende dames in Westervoort, het decolleté in Doesburg, broodje Leo in Eerbeek, de teamschotels in de Scheg en de hapjes van Dick in de Kuip. Gelukkig beheerde Inge de teampot, dus liep het nooit uit de hand en kwam iedereen weer veilig thuis of bij de buurvrouw.

Helaas is het -door dit vermoeiende reisschema, de ongepaste speeltijden, de onbekende en te kleine speelzalen, enkele nieuwe speelstijlen en onaangepaste tegenstand- moeilijk gebleken veel wedstrijden te winnen en voldoende punten te pakken. Met nog 2 wedstrijden te gaan in april, zal het heel moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn ons te handhaven in de tweede klasse. Onze maatschappelijk begeleider en ass. trainer/coach Eddy zal de komende weken nog het nodige werk moeten verzetten, om alle hoofden weer in dezelfde (zomervakantie-) richting te krijgen.

Toch zijn de ambities van onze spelers gedurende dit seizoen (meestal positief en actiever) bijgesteld. Een aantal spelers heeft onlangs aangegeven, wel mogelijkheden te zien komend jaar toch te blijven volleyballen en behouden te blijven voor Avior. Zij zien een toekomst en kansen binnen de recreantencompetitie. Anderen denken dat het (nog) lukt in een wedstrijdteam of richten zich meer op het trainerschap.

Wij wensen eenieder, betrokken bij Avior, een goed einde van het seizoen, met sportieve successen en hoogtepunten in deze belangrijke weken. Wij hopen jullie komend seizoen weer aan te treffen in diverse trainings- en speelzalen.

Want volleybal is en blijft een ontzettend leuke (team-) sport!

Heren 7,

Inge en Eddy,

Ton, Bert, Jos, Anko, René S., Rein, Gerhard, Feike, en René v. B.© Volleybalvereniging Avior