Verandering binnen de TC: Kennismaken met Rens en Martijn

07-04-2018

Binnen de TC gaat er een verandering plaats vinden in de coördinatie van de heren prestatielijn. Bert Kleine Schaars zal, nadat de teamindeling voor komende seizoen zijn afgerond, plaats maken voor Martijn Bandell en Rens Jansen en Bert zal (hopelijk) een andere taak gaan vervullen.

Wij spelen momenteel beiden in heren 2 (want we zijn te dik voor heren 1)  en hebben ons in het verleden beiden wel eens kritisch uitgelaten over het reilen en zeilen binnen de TC. En als je wat te klagen hebt, moet je eerst moet kijken of je er zelf iets aan kunt doen. En dat is dan ook de reden waarom wij, toen Bert het ons vroeg, hebben besloten om zijn taken over te nemen.

Over ons:

Rens Jansen, Gerechtsdeurwaarder bij BJK Gerechtsdeurwaarders
Sinds ik kan lopen ben ik bij de volleybal te vinden. Eerst in Enschede en later in Deventer. Als persoon ben ik iemand die vrij direct kan reageren en af en toe ben ik wat kort door de bocht (waarbij ik ook wel eens een stoeprandje mee pak).

Maar ik ben vooral duidelijk en verwacht ook duidelijkheid van anderen. Ik hecht veel waarde aan duidelijke communicatie en transparantie zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn.

Ik verwacht dat wanneer iemand ergens mee zit, dat dit direct op tafel komt zodat we als TC er wat aan kunnen doen (of niet, want nee is ook een antwoord, zoals ik mijn zoontjes regelmatig moet melden). Het laten borrelen en om de hete brij heen draaien en pas achteraf klagen lost voor niemand iets op. Dus als er iets is, schiet me gerust aan.

Martijn Bandell, ICT'er bij Payroll Select uit Deventer
Vroeger gevolleyballed in Hoogeveen bij Olhaco en in 2000 lid geworden bij Devolco88.

In die 18 jaar heb ik 14 jaar samen gespeeld met Rens. Niet alleen in het veld zitten we op 1 lijn, maar ook onze ideeën over volleybal komen overeen. Het lijkt me daarom erg leuk samen de coördinatie van de heren prestatielijn vorm te geven.

Net als Rens laat ook ik weten of ik het ergens wel of niet mee eens ben. Een gesprek over volleybal en de toekomst van Avior ga ik niet uit de weg. Ik denk graag out of the box en in oplossingen in plaats van problemen.

Betrokkenheid van spelers en openheid naar spelers is voor mij erg belangrijk. Weten wat er speelt en wat er wel en niet mogelijk is, zorgt naar mijn idee voor meer begrip en betrokkenheid. Kom dus naar me toe als je een idee hebt hoe het beter kan of als je het niets eens bent.

Wat gaan wij doen?
Luisteren en praten. Wij gaan luisteren naar de wensen van iedereen en bekijken in hoeverre we deze wensen kunnen laten aansluiten op de teams. Maar we zullen ook terug koppelen als bepaalde wensen niet haalbaar zijn om te bekijken wat dan wel mogelijk en acceptabel is. Dat zal niet altijd lukken, maar als iedereen duidelijk en reëel blijft komen we een heel eind.

Daarnaast gaan we ons komende tijd vooral focussen op de doorstroming van de jeugd. Als Nederlands grootste vereniging raken we nog te veel getalenteerde jeugd kwijt aan andere verenigingen die hen meer kunnen bieden en dat is zonde.

Klik hier om het verhaal van Bert Kleine Schaars te lezen