Home » Nieuws
Wedstrijdsecretariaat stelt zich voor

Wedstrijdsecretariaat stelt zich voor

07-10-2017

Onder het wedstrijdsecretariaat vallen verschillende werkzaamheden als zaalhuur, teamopgave,  scheidsrechters en zaalwacht indelen maar ook wedstrijden inplannen volgens afspraak en  wedstrijden verplaatsen. Vele handen maken licht werk en daarom hebben wij de taken verdeeld  onder verschillende mensen. 

Zaalinhuur
Voor trainingen en wedstrijden moeten zalen worden ingehuurd. Wij huren voornamelijk zalen in De  Scheg en Sporthal Schalkhaar, maar ook bijvoorbeeld in De Kuip, Keizerslanden, De Kroon, de gymzaal van de Keurkampstraat, de Polakkers, ‘t Haarhuus en Sporthal Diepenveen. Dit zijn vele  zalen/locaties en dat wordt geregeld door twee mensen, namelijk Ria Pol (’t Haarhuus en Sporthal Schalkhaar) en Manja Wielhouwer (voor alle overige locaties). Contact kan worden opgenomen via  wedstrijdsecretariaat@vv‐avior.nl (Ria) of sporthalzaken@vv‐avior.nl (Manja).   

Teamopgave
Elk seizoen moeten alle teams weer worden gevuld. Het daadwerkelijke indelen doet natuurlijk de  TC, maar bij de Nevobo hebben ze ook graag duidelijk wie waar speelt. Joke Bakker regelt de teamopgave voor de senioren en de jeugd. Daarnaast beheert zij alle spelerspasjes. Contact  opnemen kan via joke.bakkerlodeweges@gmail.com. Ria Pol regelt de teamopgave van de  recreanten. Contact met haar opnemen kan via xenrpol@hotmail.com. Wanneer je niet zeker weet  of een speler bij jou in het team mag invallen, neem dan even contact op met Joke. 

DWF  
Het DWF kennen we nu allemaal, lees anders nog even het zaalwachtdocument. Maar mocht je er  toch niet uitkomen, dan geeft Joke Bakker graag uitleg en advies over het DWF. Voor contact met  haar, zie hierboven.  

Scheidsrechterscoördinatie/zaalwacht indelen  
Voor vragen of hulp bij het fluiten van een wedstrijd kun je contact opnemen met Huub Fränzel. Hij  wil je graag begeleiden bij het fluiten als je dat nog spannend vindt of niet vaak hebt gedaan. Contact met hem opnemen kan via scheidsrechters@vv‐avior.nl. Als je het leuk vindt om hoger te gaan  fluiten, neem dan vooral ook contact op.  Het indelen van de scheidsrechters voor een wedstrijd alsmede de zaalwacht regelen Jeffrey  Barneveld en Marloes Brinkhof. De communicatie met externe/niet teamgebonden scheidsrechters  verloopt via Jeffrey. Hij zorgt er ook voor dat de Auto-aanvoerder wekelijks naar je wordt verstuurd.  Kan je een wedstrijd niet fluiten? Het is een teamaangelegenheid dus ga eerst zelf een oplossing  zoeken binnen of buiten je team. Pas als er echt geen mogelijkheden meer zijn, kan je contact  opnemen met Jeffrey via scheidsrechters@vv‐avior.nl. Gelieve dit niet op vrijdagavond om 23 uur te  doen, dat is ook voor ons een beetje aan de late kant. Je weet ruim van te voren wanneer je moet  fluiten, dus regel op tijd vervanging.  

Wedstrijdschema/wedstrijdwijzigingen  
Voor 1 september van elk seizoen krijgen wij een opzet van Nevobo met de indeling van het schema.  Voor ons begint dan het puzzelen om aan de wensen van de vele teams/coaches en trainers te voldoen. Het ene team mag niet tegelijk met het andere spelen. En dan ook graag allebei in  Schalkhaar. Het mag wel in De Scheg, maar dan moet er wel een wedstrijd tussen zitten. Dit is maar  een kleine opsomming aan wensen. Die puzzel lossen we over het algemeen naar ieders zin wel op.  Hiervoor vragen wij wel hulp van een TC‐lid, zodat wij geen wensen over het hoofd zien. Als 1  september is geweest, kunnen we in principe niks zonder overleg meer wijzigen. Mochten we dan  een aanvraag krijgen, dan moeten wij dat met de tegenstander overleggen en hebben ze het recht  om nee te zeggen. Natuurlijk krijgen wij ook verzoeken van andere verenigingen. In  december/januari herhaalt de puzzel zich nog een keer, maar dan alleen om de jeugdwedstrijden  goed te plannen. Een leuke uitdaging, waar wij erg blij van worden als het weer goed komt.  

Voor aanvragen tot wijzigen kijken we naar verschillende aspecten, namelijk: zaalhuur, planbaarheid  van een scheidsrechter en of het niet anders op te lossen is. Voor eigen teams geldt eigenlijk de regel  dat er alleen voor rouw en trouw een wijziging kan worden aangevraagd of een andere goede reden.  Avior is zo groot, dat het meestal met lenen uit een ander team wel is op te lossen. Een aanvraag van  de tegenpartij bekijken wij voornamelijk of het haalbaar is voor ‘ons’ eigen team. Aanvraag voor een  wedstrijdwijziging (na goedkeuring senioren TC of jeugd TC) kan via wedstrijdsecretariaar@vv‐ avior.nl. Ria Pol regelt de wedstrijdwijzigingen voor de senioren en Marloes Brinkhof voor de jeugd.

Het wedstrijdsecretariaat valt onder Jan Ruiter, Algemene zaken van het bestuur. Lopen wij tegen  problemen aan, dan kloppen wij bij Jan aan. 
 © Volleybalvereniging Avior