Home » Nieuws
Wegen Weggelaar en Avior gaan scheiden

Wegen Weggelaar en Avior gaan scheiden

15-03-2018

Jordan Weggelaar en Avior nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. Na zeven seizoenen hebben Weggelaar en het bestuur van de Deventer fusieclub in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen voor het eerste herenteam.

,,Van beide kanten waren we toe aan een nieuwe uitdaging. Na zeven jaar zat dit er een keer aan te komen en we gaan tevreden uit elkaar”, laat Weggelaar weten. Weggelaar kijkt terug op een succesvolle tijd bij Avior en SVS Schalkhaar, dat twee jaar geleden samen met DeVolCo opging in Avior. “Van de derde divisie naar de eerste divisie en twee van de vijf jaar in de eerste divisie zelfs meedraaien voor het kampioenschap.” Zeven seizoen geleden maakte Weggelaar de overstap van het Heinose Hevo naar SVS uit Schalkhaar. Met twee achtereenvolgende kampioenschappen leidde de Mariënhemer SVS in twee jaar naar de eerste divisie. Daar groeide SVS, dat in de zomer van 2016 met DeVolCo opging in Avior, uit tot een stabiele eerstedivisionist.

Een bijzonder succesvolle samenwerking, aldus Avior. Met grotendeels eigen jeugd van het voormalige SVS en DeVolCo wist Weggelaar het uiterste uit de herenlijn te krijgen en elk jaar opnieuw een team van formaat neer te zetten ondanks vertrekkende en stoppende spelers. Een trainer die zeven jaar met succes voor een team staat zie je zelden meer en dat tekent de succesvolle samenwerking. Succes waar ook Weggelaar over spreekt. “Een geweldige periode. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Een nieuwe uitdaging die ook Avior aangaat. De Deventenaren gaan opzoek naar een nieuwe trainer en een frisse wind voor het team dat dit jaar meedraait in de middenmoot van de eerste divisie A. Spelers die hier ook deel vanuit willen maken zijn op elke positie welkom.© Volleybalvereniging Avior