Home » Nieuws
Zitvolleybal in Deventer goed gestart!

Zitvolleybal in Deventer goed gestart!

07-04-2018

Afgelopen vrijdagavond 6 april is het zitvolleybal in Deventer goed van start gegaan! Volleybalvereniging Avior heeft in samenwerking met Sportbedrijf Deventer een zitvolleybalclinic georganiseerd. Het Nederlands Dames zitvolleybalteam, onder leiding van bondscoach Pim Scherpenzeel, wist de aanwezigen flink te enthousiasmeren voor de nieuwe volleybalvorm binnen Avior!

Avior is momenteel volop in ontwikkeling. Niet alleen op organisatorisch gebied (de vereniging is twee jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen SVS Schalkhaar en DeVolCo’88), maar ook op maatschappelijk gebied timmert de vereniging flink aan de weg. “Door ook deze volleybalvorm in onze stad en omgeving mogelijk te maken hopen we een passend antwoord te bieden op een bestaande vraag. Zitvolleybal is namelijk voor iedereen geschikt om te doen!” vertelt voorzitter John Dommerholt.

Zitvolleybal voor iedereen
Zitvolleybal is een aangepaste vorm van volleybal die voor iedereen geschikt is om te doen, ook voor mensen die blessuregevoelig zijn. De basiselementen van volleybal worden gehanteerd alleen worden deze zittend in plaats van staand uitgevoerd. Zitvolleybal kenmerkt zich door een hoge spelsnelheid.

Kennismakingstraject
De komende weken is het mogelijk om deel te nemen aan een kennismakingstraject zitvolleybal bij volleybalvereniging Avior. Dit vindt elke vrijdagavond van 19.30-21.00 uur plaats in Sport- & Belevingscentrum De Scheg (zaal 5) tot aan de zomervakantie. Dit traject zal starten op vrijdagavond 20 april en loopt t/m 13 juli (m.u.v. 27 april en 4 mei).

Nieuwsgierig geworden?! Kom dan zeker kijken en zitvolleybal uitproberen vanaf vrijdag 20 april! Meer informatie en contactgegevens staan op: http://vv-avior.nl/teamgedeelte/zitvolleybal© Volleybalvereniging Avior